شبکه های نسل آینده یا NGN چیست؟

شبکه NGN

شبکه NGN از جمله مواردی است که امروزه سازمان ها و کسب و کارها در پی رسیدن به آن هستند. دلایل بسیاری موجب حرکت به این سمت می شود، از جمله کاهش هزینه ها، افزایش سود و درآمد، افزایش بهره وری، بالا رفتن میزان رضایتمندی مشتریان و افزایش نوآوری. امروزه فناوری با سرعت بیشتری در حال ایجاد تغییرات در زندگی روزمره و زیرساختهای کسب و کارها و مشاغل است.

NGN امکان ارائه خدمات ارتباطی با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر را در اختیار استفاده کنندگان قرار می دهد، این فناوری که پیش تر صرفا بصورت تئوری مورد برسی قرار می گرفت، امروزه به مرحله اجرا درآمده و در زیر ساختهای مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در ادامه به معرفی شبکه های نسل آینده یا NGN می پردازیم و امیدواریم از طریق بدست آوردن این اطلاعات شرایط لازم را برای مهاجرت از شبکه های سنتی به NGN به وجود آورید.

تعریف ITU در مدل شبکه NGN

NGN شبکه ای مبتنی بر Packet است و می تواند امکانات ارتباطی را با به کار بردن چندین فناوری انتقال با قابلیت QOS را در اختیار قرار دهد که در اینصورت امکانات و وظایف بخش سرویس از فناوری های انتقال زیرین مجزا است.

NGN شرایط دسترسی نامحدود استفاده کنندگان به شبکه و سرویس پراوایدرهای مختلف را فراهم می کند. NGN تحرک عمومی را ساپورت می کند و این به ارائه سرویس پایدار و فراگیر (ubiquitous) کمک می کند. در تعاریف بیان شده همواره تاکید زیادی بر جداسازی لایه شبکه از لایه سرویس می شود.

بیه بیان ساده تر NGN یعنی حرکت از شبکه های فعلی به سمت شبکه های با ساختار IP. در NGN تلاش بر آنست تا با ایجاد تغییراتی در معماری شبکه های Core و Access مخابراتی، به یک شبکه یکپارچه و واحد دست یابیم تا انواع اطلاعات مانند صدا، دیتا، تصویر و… را به صورت بسته (Packet) های IP ایجاد کرده و انتقال دهیم. این همانند آن چیزی است که در اینترنت اتفاق می افتد. جالب است بدانید NGN از نظر کارآیی، نقطه عطف و پیشرفت تمام فناوری های بکار رفته در شبکه است.

برای میل به سوی شبکه های NGN چالش های مختلفی وجود دارد. یکی از موارد مورد بحث رگولاتورها، نحوه اتصال داخلی است که در NGN مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال آیا قرار است در این مدل از اتصال بر پایه IP همانند Peering و Transit استفاده شود یا زیرساخت ارتباطات PSTN و هزینه ها در آینده NGN دستخوش تغییرات می شود.

به طور کل NGN در دو حالت تعریف می گردد:

اولین تعریف شامل به کارگیری فناور های نوین شبکه، زیرساخت های دسترسی و ارائه سرویس های جدید در شبکه است.

دومین تعریف نوع خاصی از معماری شبکه و تجیهزات مرتبط با آن به وسیله هسته مبتنی بر آی پی برای تمامی شبکه های قدیمی، فعلی و نسل جدید.

گستردگی تعریف اول تمام روند فناوری شبکه را در بر میگیرد، اما در تعریف دوم روند مهاجرت و تغییرات از شبکه سنتی به آی پی را شاهد هستیم.

معرفی برخی سرویس های شبکه های نسل جدید

Free Phone

این سرویس متاسب مشترکینی است که به منظور انجام تبلیغات یا بازاریابی محصولات و خدمات از آن استفاده می کنند و با شارژ خطوط تلفن و ارتباطی، هزینه مکالمات و تماس های دریافتی را برای مخاطبینشان به صفر می رسانند. داشتن تماس رایگان در بسیار از امور می تواند به عنوان مزیت رقابتی به شمار رود.

استفاده کنندگان: شرکت ها، سازمان ها و ارگان ها

PrePaid

دارندگان از این سرویس افراد یا مجموعه هایی هستند که هزینه مکالمات خود را پیش تر به وسیله خرید اعتبار پرداخت کرده و تعرفه مکالمات جاری از حساب آنها کسر می گردد.

استفاده کنندگان سرویس: تمامی افراد حقیقی و حقوقی

PRM

کاربران این سرویس می توانند شرایطی را ایجاد نمایند تا در زمانی که فرد یا اشخاصی با آنها تماس گرفتند بتوانند در مورد مسائل مختلفی مشاوره و مشورت لازم را بدست آورند.

استفاده کنندگان سرویس: تمامی افرادی که در حوزه خدمات مشاوره ای فعالیت دارند.

VPN

از طریق این سرویس، امکانی میسر می گردد تا کارمندان شرکت ها بی نیاز به گرفتن شماره تماس کامل و صرف از طریق وارد کردن 4 رقم شماره و بدون محدودیت جغرافیایی با یکدیگر مکالمه تلفنی داشته باشند.

استفاده کنندگان: سازمان های کوچک و متوسط

Voting

کاربرد این سرویس همانطور که از نامش پیداست، انجام نظر سنجی در مورد موضوعات خاص است. استفاده کنندگان از این سرویس می توانند از طریق تماس با مخاطب، اقدام به دریافت نظرات در مورد موضوعات و مسائل خاص کنند.

استفاده کنندگان: موسسات و سازمان های تهیه آمار

CRBT

این قابلیت به نام آوای انتطار شناخته می شود و کاربر استفاده کننده از این سرویس این امکان را دارد تا موسیقی مد نظر خود را به تماس گیرنده در حال انتظار ارائه کند.

VMS

هنگامی که مشترک به هر علت در دسترس نباشد، امکان ارسال پیام صوتی از طریق مخاطب برای ایشان وجود دارد.

Onley

این سرویس شرایطی را به وجود می آورد تا در صورتی که مشترک دارای چندین شماره تماس مختلف بوده و قصد تسهیل در امور ارتباطات را دارد، تمامی خطوط به یک شماره مشخص تخصیص داده می شود و کاربر فقط از طریق همان شماره اقدام بر برقراری ارتباط می کند.

NP

کاربران این سرویس بدون توجه به موقعیت مکانی امکان استفاده از شماره تلفن ها خود را دارند و در صورت تغییر مکانی می توانند در محل جدید از سرشماره های قبلی خود استفاده کنند.

Web800

این سرویس امکاناتی را به وجود می‌آورد که شرکت‌ها و سازمان‌ها و دفاتر خدمات هواپیمایی، پزشکان و … با ارائه یک کد خاص از مشتریان خود بخواهند با آنان تماس گرفته و اپراتور سازمان‌ها با مشتریان خود تماس گرفته و سهم خود را از بازار مشتریان در حوزه‌های مختلف افزایش دهند.

به مشاوره نیاز دارید؟

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *