انواع خط تلفن و موارد استفاده آنها

انواع خط تلفن

آشنایی با انواع خط تلفن به شما کمک می کند تا با توجه به نیازهای مجموعه یا شرکت خط دلخواهتان را انتخاب کنید. از مهم ترین مواردی که در تهیه مرکز تلفن نیز باید توجه داشت انتخاب درست خط تلفن می باشد. شماره تلفن شما اولین راه ارتباطی مخاطب با مجموعه کسب و کارتان است. خرید خط تلفن مناسب کیفیت این ارتباط را افزایش می دهد.

به طور کلی انواع خطوط تلفن مخابراتی به دو دسته تقسیم می شوند.

  1. خطوط آنالوگ
  2. خطوط دیجیتال

انواع خط تلفن آنالوگ یا PSTN

خطوط آنالوگ یا PSTN به معنای شبکه مخابراتی عمومی است که به صورت ساده سیگنال و امواج را دریافت می کنند و بوسیله یک شبکه سوئیچینگ مداری وظیفه انتقال پیام‌های صوتی و ارتباط بین تماس‌های تلفنی را ایجاد می کند. از انواع خط تلفن آنالوگ برای ماشین های فکس، ماشین های PDQ و آلارم ها نیز استفاده می شود.

به عبارتی دیگر این شماره های 8 رقمی خط تلفن های معمولی هستند که از قدیم در حال استفاده از آن هستیم و محدودیت هایی دارند که در خطوط دیجیتال این محدودیت ها از بین می رود. همچنین در صورت جابجایی و انتقال شرکت به محل جدید شماره این خط تلفن را از دست خواهید داد و تنها در حالتی که در منطقه مخابراتی جابجا شوید شماره قبلی قابل انتقال است.

برخی از معایب خطوط آنالوگ عبارتند از:

1.عموما دارای زیرساخت های قدیمی

2.عدم توجه کافی به نصب در ابتدای کار

3.آسیب پذیری بالا با تغییرات آب و هوایی

4.آسیب پذیری شبکه اصلی

انواع خط تلفن دیجیتال

با پیشرفت تکنولوژی، سیستم آنالوگ به خطوط تلفن دیجیتال تبدیل شد تا بتواند داده‌های صوتی که به شکل دیجیتال هستند را پشتیبانی کند. انواع خط تلفن بیشتر شدند. ساختار این خط بر پایه شبکه دیجیتال است و تاریخچه طراحی آن به اواسط دهه هشتاد میلادی می رسد. در این فرایند سیستم صوت به داده های دیجیتال تبدیل می گردد و سپس منتقل می‌شود.

از جمله مزایای خطوط تلفنی دیجیتال می توان به کم کردن پارازیت‌ها و نویزهای صوتی، سرعت بالا در برقراری ارتباط، توانایی انتقال بیش از یک کانال روی بستر خط ثابت اشاره کرد. بنابراین، تدوین سناریو و تنظیم صدای منشی گویا برای این خطوط بسیار راحتتر از خط های آنالوگ است. خطوط تلفنی دیجیتال برای مرحله توسعه و گسترش یک شرکت توصیه می شود.

خطوط دیجیتال دارای انواع مختلفی هستند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. خطوط ISDN
  2. خطوط T1
  3. خطوط E1
  4. خطوط PRI

1- خطوط تلفنی T1

خطوط T1، یک خط مخابراتی خصوصی است که در کشورهای آمریکا و کانادا ارائه می‌شود و از لحاظ کد، سیگنالینگ و فریمینگ با خطوط E1 متفاوت و هر زوج سیم دارای ۲۴ خط است.

2- خطوط E1

استفاده از خطوط E1 در دنیای امروز بسیار وسیع است. این خطوط مناسب شرکت هایی هستند که در تعداد تماس های تلفنی بیشماری از طرف مشتریان خود دارند و زیر مجموعه خطوط PRI (این خطوط برای ارتباط مرکز تلفن خصوصی یا PBX با مرکز تلفن محلی طراحی شده است) می باشد.

خطوط 4-4: به صورت یک طرفه و فقط تماس های ورودی را دارند.

خطوط 5-5: عملکرد خطوط 4-4 را دارند و تفاوت آنها در مقایسه با سایر انواع خط تلفن بر سر هزینه اولیه خط و نگهداری آن است.

خطوط 8-5: این نوع خطوط 2 طرفه هستند و تماس های خروجی نیز دارند. برای بررسی این قابلیت لازم است جدیدترین قوانین مخابرات مورد بررسی قرار گیرد.

تعرفه تماس های خروجی مانند خط تلفن ثابت است و با توجه به اینکه استاندارد تعداد ارقام یک شماره تلفن ۸ رقم می باشد، برای خطوط ۴ رقمی می توان ۹۹۹۹ زیر شماره را برای تماس مشتریان معرفی نمود.

این عدد برای برای شماره های ۵ رقمی ۹۹۹ می باشد یعنی می توانید تعداد ۹۹۹ زیر شماره از داخلی های خود را به ۵ رقمی که از طرف مخابرات ارائه شده است، اضافه نمایید تا مشتری بعد از گرفتن شماره مورد نظر به صورت مستقیم با داخلی مورد نظر تماس بگیرد.

برای دریافت خطوط تلفنی E1 نیازمند اطلاعات حقوقی می باشید که با یک زوج سیم مسی در محل به شما تحویل داده می شود. همچنین 30 تماس همزمان بر روی این خطوط فعال است. برای این خط تلفن به مودم E1 و گیت وی E1 یا کارت PRI نیاز دارید.

3- خط سیپ ترانک

خط تلفن اینترنتی از انواع خط تلفن همان خط های تلفن ثابت است با این تفاوت که بر بستر اینترنت ارائه می‌ شود و به جای انتقال اطلاعات بوسیله سیم از بستر اینترنت استفاده می شود. این خطوط در مقایسه با خط های مخابراتی از امکانات بیشتر و محدودیت های کمتری برخوردار هستند. این خطوط یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین خطوط مخابراتی در بین شرکت‌های بزرگ محسوب می‌شود که از مزایای بسیاری برخوردار است.

خرید خط تلفن اینترنتی بصورت حقیقی تنها یک کانال دارد برای برقراری تماس ورودی و خروجی نیازمند استفاده از اینترنت شرکت ارائه دهنده خط هستید. درواقع خط اینترنتی و بسته اینترنتی متلعق به یک شرکت خواهد بود. شما می توانید IPPhone را از طریق کابل به مودم متصل کنید و به راحتی تماس های ورودی و خروجی خود را برقرار کنید.

برای استفاده از قابلیت تماس همزمان یا اصطلاحا دریافت کانال لازم است خط را بصورت حقوقی خریداری کنید. خرید خط حقوقی ملزم به ارائه اطلاعات شرکت، شناسه اقتصادی، کد ثبت و آگهی تأسیس می باشد.

4-تفاوت خطوط E1 با سیپ ترانک

تفاوت‌ این 2 نوع خطوط می‌توان به نوع بستر ارتباطی، استانداردهای ارتباطی و تجهیزات مورد نیاز بین مخابرات اشاره کرد.

هر یک از انواع خط تلفن، می توانند شما را درگیر مشکلات و چالش های اساسی کنند که شاید برای یک کسب و کار جالب نباشد. درواقع با افزایش سطح آگاهی از چگونگی عملکرد هر خط و مشکلات احتمالی آن ها، می توانید بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.

5- خط تلفن تول فری

خط تلفن تول فری یا خط تلفن اینترنتی کشوری شماره ای 8 رقمی است که نیازی به استفاده از کد استانی ندارد و در این نوع خطوط، هزینه مکالمه به عهده مالک خط است. همچنین تعرفه تماس ها نسبت به تعرفه استاندارد مخابرات بیشتر خواهد بود. تماس خروجی تعرفه خط مشابه خط اینترنتی متناسب با اپراتور مربوطه محاسبه میشود.

به مشاوره نیاز دارید؟

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *