زیر ساخت شبکه NGN با چه امکاناتی همراه است؟

زیر ساخت شبکه NGN با چه امکاناتی همراه است؟

NGN مخفف کلمه Next Generation Network است و به معنی شبکه های نسل جدید می باشد، که از طریق این بستر میتواند، اطلاعات همچون صدا، داده و خطوط ارتباطی سیمی یا بی سیم، تنها در یک ساختار کلی شبکه انتقال پیدا کند.

دلیل محبوبیت NGN چیست؟

امروزه با توجه به افزایش رشد روند درخواست های مبنی بر ارتباطات پرسرعت در حوزه دیتا و اینترنت، بسیاری از اپراتورهای مخابراتی دنباله رو آن هستند، تا علاوه بر اینکه زمینه‌هایی لازم برای رفع مشکلات شبکه‌های موجود ایجاد کنند، توانایی ارائه سرویس‌های Broad Band و Multi Media را نیز در این زمینه ها به وجود آورند.

شبکه نسل آینده (NGN) تلفیقی از چه چیزی برای افزایش سهولت در ارتباطات است؟

شبکه‌های نسل آینده تلفیقی یکپارچه از شبکه‌های تلفن ثابت، همراه، ویس و سرویس‌های voice ،Data و Text هستند، که با تکامل فن آوریIP، زیر ساخت های شبکه‌های NGN/IMS موجود می‌توانند، علاوه بر این که مشکلات زیر ساخت ها و تجهیزات شبکه‌های موجود در خصوص توانایی در ارائه سرویس‌های اینترنتی با سرعت‌بالا را رفع کنند، نیز خواهند توانست تمامی قسمت های موجود در سیستم را به سوی فنآوریIP هدایت کنند و تمامی سرویس‌ها را در نقاط گوناگون و با هر ترمینالی، هر سرویسی و همچمین در هر زمانی به متقاضیان خود ارائه نماید.

ساختار و معماری زیر ساخت های موجود در شبکه های نسل آینده چه امکانات و مزایایی را به دنبال دارد؟

طبق تعریف ITUامکانات استفاده از معماری زیر ساخت شبکه های نسل جدید به شرح زیر است:

  • به دلیل مجزا بودن لایه کنترل و سرویس از داشتن مکانیزم های تشخیص سرویس بی نیاز خواهید شد.
  • به حداقل رسیدن تاثیرات فناوری های جدید و پیشرفته با گذشت زمان بر روی ارائه سرویس های موجود در شبکه
  • امکان نگهداری و مدیریت متمرکز و پیشرفته تر
  • بهینه سازی منابع اشتراکی موجود در شبکه و سهولت دذ دسترسی و به اشترام گذاری منابع
  • امکان هم قدم بودن با رشد و تولد تکنولوژی ها به صورت تدریجی در شبکه و همچنین امکان تغییر در ساختار آن برای بهبود عملکرد آن با توجه به روند رشد فناوری ها در زمینه های مختلف

تفاوت معماری شبکه ها در چیست؟

معماری مداری در زیر ساخت شبکه ها، برای ارتباط، اتصالی بین مبدأ و مقصد برقرار می‌شود، که این ارتباط به صورت پایدار ادامه خواهد داشت.

در معماری شبکه های بسته‌ای، ارتباطی بین مبدأ و مقصد به وجود نمی‌آید و بسته‌های ارسالی از مبدأ ممکن است، با طی کردن مسیرهایی با موانع (هاست ها و سرور های موجود) متفاوتی را نسبت به یکدیگر به مقصد نهایی خود برسند و اصولا تبدیل سیستم‌های سوییچینگ مداری به سوییچینگ بسته‌ای می باشد.

این فناوری عملاً سرویس‌دهی زیرساخت‌ها را برابر کرده و این امکان را به وجود خواهد آورد که صوت ها و داده هایمان از طریق IP در شبکه زیر ساخت منتقل شود.

پیاده‌سازی NGN در مرحله اول مستلزم هزینه بالایی است، اما در واقع بعد از پیاده‌سازی آن و استفاده از آن در دراز مدت هزینه کمی برای نگهداری آن در بر خواهد داشت.

مزایا استفاده از زیر ساخت شبکه NGN چیست؟

NGN راه‌ حلی است برای تجمیع شبکه برای تسهیل در مدیریت آن و کاهش هزینه‌های مربوط به آن می باشد. همین طور به دلیل ساده‌ تر بودن ساختار سوئیچ ‌های NGN و ظرفیت بالای آنها سبب شده است، تا هزینه‌های مربوط به مدیریت و نگهداری از قبیل نیرو، تهویه مطبوع، ساختمان و…. کاهش یابد.

  • NGN شبکه ایست با قابلیت توسعه آسان، از آنجایی‌ که هر سه شبکه PSTN و Wireless Mobile و دیتا PSDN در یک شبکه جمع می‌شوند سبب شده تا تمرکز و افزایش سرمایه شده است.
  • مزایای دیگر NGN که می توان به آن اشاره کرد، ارائه Mobility به کاربران می باشد، بدان معنا که کاربران قادر خواهند بود، در هر زمان، از هر مکان و با هر وسیله ای به ‌صورت Real time از سرویس‌ها استفاده کنند.
  • NGN باعث مدولار شدن سیستمها، استفاده از سخت ‌افزارهای موجود، باعث کاهش لایه‌های شبکه خواهد شد. همچنین این شبکه دارای انعطاف و Openness مدل‌های اینترنتی می باشد.
  • از دیگر مزایای این شبکه، Multimedia بودن شبکه است، که در این حالت هر شرکت با هر نوع محصولات نرم‌افزاری قادر به فعالیت خواهد بود.

تفاوت زیر ساخت شبکه سنتی با NGN چیست؟

شبکه‌های PSTN فاقد هوشمندی هستند و حتی مشترکین ISDN نیز برای استفاده از سرویس‌های جدید نیاز به تعویض ترمینال‌های خود را دارند، درحالیکه در شبکه NGN هوشمندی شبکه به نقاط انتهایی انتقال داده‌ شده و نمونه آن این است، که برنامه نرم‌افزاری یک سرویس جدید تنها در Application Server قرار می‌گیرد و مشترکین با انتقال و اجرای آن برنامه روی ترمینال خود (مثلاً کامپیوتر شخصی) از آن سرویس بهره مند خواهند شد.

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *