تکنولوژی اینترنت نسل های قبلی تا ظهور نسل چهارم و پنجم چگونه است؟

تکنولوژی های نسل های قبل ۲G تا ظهور 4G و 5G چگونه است؟

شما شاید خبر های مربوط به تکنولوژی 5G و سرعت فوق العاده آن شنیده باشید. همانطور که از نام این تکنولوژی پیداست قرار است، امکانات خدمات اینترنتی را بهبود بخشد.

در این مطلب به بررسی چه موضوعی پرداخته است؟

در ادامه قصد داریم شما را با امکانات و سرعت این نوع تکنولوژی آشنا کنیم و مزیت های 4G و 5G را شرح دهیم و همینطور تفاوت آنها را بیان می کنیم.

تکنولوژی 5G چیست و از چه قابلیت هایی در آن استفاده شده است؟

ظهور و تحول فناوری ها ازتکنولوژی 2G تا تولد تکنولوژی 5G چگونه بوده است؟

  • تکنولوژی 2G امکان برقراری مکالمات و ارتباطات را در بستر تلفن های هوشمند به روش های مختلف مانند پیامک، تماس و پیام صوتی و… برقرار می کرد، سرعت تبادل اطلاعات این سرویس حدودا 14 کیلوبایت بر ثانیه بود، که این فناوری فقط برای انتقال صدا و اطلاعات مناسب و کاربردی بود.
  • پس از 2G، نسل جدید اینترنتی به وجود آمد و فناوری 3G نام گرفت، سرعت انتقال داده در این سرویس حدود 390 کیلوبایت بر ثانیه است. هم چنین دراین فناوری علاوه بر انتقال صدا و اطلاعات، امکان انتقال فایل های چندرسانه ای (اعم ازعکس، فیلم و…) را فراهم می کند.
  • پس از دو فناوری اینترنتی اشاره شده، تکنولوژی 4G سرعت بالا تر و اطمینان‌پذی بیشتری را برای تماس و پیامک های اینترنتی در بستر ارتباطات، توسط اینترنت فراهم آوردند. همین طور حداکثر سرعت تبادل دیتا ها در این نوع فناوری چیزی حدود 100 مگابیت برثانیه می باشد.

 

پس از پیدایش تکنولوژی های نام برده، فناوری جدید (5G) با پهنای باند بالا تر و بهره مند بودن از سرعتی بیشتر نسبت به نسل های قبل خود، نیز استفاده از قابلیت های پیشرفته تری در آن سبب برتری این تکنولوژی نو نسبت به فناوری های سابق خود شده است.

تکنولوژی 5G از چه امکاناتی برای افزایش قابلیت های خود همراه شده است؟

5G با بهره گیری از امکاناتی همانند:

  • امواج میلی‌متری
  • MIMO
  • سلول‌های کوچک
  • فیلترینگ فضایی
  • فول داپلکس

همراه شده است.

فناوری سلول ها و امواج میلی متری در 5G چگونه است؟

وظیفه سلول ها در ارتباطات اینترنتی 5G، انتقال داده ها با استفاده از امواج میلی متری توسط یک کلاستر سقفی خواهد بود و بازه فرکانس در انتقال امواج میلی متری از سیگنال های داخلی و خارجی به راحتی انجام می پذیرد، اما در وسایل فیزیکی اینطور نیست. در نسل قبلی اینترنت 4G انتقال اطلاعات با وجود موانع فیزیکی امکان پذیر بود.

سیستم MIMO در تکنولوژی 5G چیست؟

یک سیستم پیشرفته ارتباطی است، که از فرستنده های رادیویی برای انتقال و دریافت داده به ‌صورت هم‌زمان استفاده می‌کند. تکنولوژی اینترنتی فعلی 4G از حداکثر 8 فرستنده و 4 گیرنده پشتیبانی می‌کند، درحالی‌که اپراتورهای مخابراتی درتلاشند که تکنولوژی 5G بتواند از ده‌ها فرستنده و گیرنده پشتیبانی کند.

فرستنده رادیویی در 5G چگونه است؟

فرستنده های رادیویی هنگام انتقال اطلاعات دچار اختلالاتی می شوند که برای رفع آنها باید از یک فیلتر استفاده شود، که بر روی 5G از فیلترینگ فضایی برای رفع این مشکل استفاده می شود.

عملکرد فرستنده رادیویی در تکنولوژی 5G به چه صورت است؟

کارکرد فرستنده رادیویی به این صورت است، که حرکت موج ها را در ارتباطات اینترنتی مدیریت کرده و به منظ.ر افزایش و گسترش موج، آن ها را به سوی یک پرتو هدایت می کند.

فناوری فول داپلکس در 5G چیست؟

به منظور تقویت سیگنال ها برای انتقال و دریافت هم زمان اطلاعات از فناوری فول داپلکس برای دو برابر کردن پهنای باند در بستر 5G استفاده می شود. سرعت 5G با تغییر مسافت ها و نیز مکان ها، کشورها و دستگاه های موجود متفاوت خواهد بود، اما با توجه به میانگین سرعت اینترنت می تواند بسیار بالاتر از سرعت در حال حاضر موجود که در 4G است باشد.

فناوری فول داپلکس باعث به وجود آوردن چه امکاناتی درفناوری 5G خواهد شد؟

با توجه به این فناوری به کار رفته در تکنولوژی 5G گمان بر این خواهد بود، که سرعت دانلود در تکنولوژی 5G، ۲۰ گیگابیت بر ثانیه می باشد و همینطور سرعت آپلود در این فناوری ۱۰ گیگابیت بر ثانیه خواهد بود، هرچند که این حدس و گمان ها در بین دستگاه های متصل تقسیم خواهد شد، اما بازهم نسل جدید اینترنت 5G از این توانایی برخوردار خواهد بود، تا سرعت بالایی را دراختیار کاربران قرار دهد.

زمان تاخیر در تکنولوژی نو ظهور 5G به چه میزان کاهش داشته است؟

مدت زمان لود در بازی های اینترنتی و برقراری ارتباطات در بستراینترنت 4G با تاخیر زمانی 20 میلی ثانیه ای انجام می پذیرد، چراکه این انتظار می رود، تا در اینترنت 5G مقدار این تاخیر به 5 میلی ثانیه کاهش پیدا کند، که این کاهش عاملی خواهد شد، برای تایید قدرت اینترنت 5G باشد.پ

 

تفاوت سرعت نسل اینترنت 5G ونیز 4G چیست؟

اگر بخواهیم به بررسی تفاوت اصلی این دو تکنولوژی با یعنی 5G و4G بپردازیم، در ابتدا بهتر می باشد، تا به بررسی سرعت انتقال داده، صدا و نیز توان دانلود بپردازیم.

پوشش شبکه ای در واقع به معنای انتقال و برقراری ارتباطات با وجود موانع فیزیکی دربستر اینترنت 4G همانند قبل بوده است، اما در اینترنت 5G با وجود کوچکترین مانع فیزیکی همانند وای فای از دسترس خارج شده و برد خود را از دست خواهد داد.

تفاوت 5G و 4G

چرا 5G در مکان های باز عملکرد بهتری نسبت به 4G خواهد داشت؟

به دلیل اینکه بیشتر دستگاه‌های متصل به شبکه اینترنتی 5G از LTE و 4G نیز پشتیبانی خواهند کرد، این پوشش دهی محدود، مشکلی برای کاربر ایجاد نخواهد کرد و اگر 5G از ناحیه پوششی خارج شود، کاربر از 4G استفاده خواهد کرد. این قابلیت نشان می دهد که 5G در مکان های باز عملکرد بهتری خواهد داشت.

 

پس در نتیجه با بررسی هایی که انجام شد، پی بردیم که نسل فعلی اینترنت 4G با ظهور 5G از بین نخواهد رفت و همچنان با پیشرفته شدن قابلیت های آن در دسترس خواهد بود.

به مشاوره نیاز دارید؟

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *